یوسف عالی در گفتگو با خبرنگار مهر از پایان نگارش کتابی درباره یکی از آثار اقبال لاهوری خبر داد و گفت: "تحلیل جاویدنامه اقبال لاهوری" کتابی پژوهشی درباره منظومه جاویدنامه اقبال است که کار نگارش آن مدتی پیش به پایان رسیده و مشغول ویرایش نهایی نسخه تایپ شده آن هستم.
وی ادامه داد: جاویدنامه منظومه ای مهم از آثار اقبال لاهوری است که خطاب شعرهای آن پسرش است و آن را می توان نوعی معراج نامه دانست. اقبال در این اثر سفری خیالی و رویایی به کرات آسمانی دارد و در این سفر با اشخاصی دیدار می کند که نتایج و اهداف سفر شامل نکات مهمی است که اقبال درباره آنها نظرش را کامل بیان می کند.
این استاد ادبیات دانشگاه پیام نور با بیان اینکه یکی از مقالات این کتاب سال گذشته در یادنامه اقبال لاهوری منتشر شده است توضیح داد: ویرایش نهایی این کتاب که نسخه فعلی آن 300 صفحه شده است تا دو هفته دیگر پایان می یابد و سپس درباره ناشر آن تصمیم گیری می کنم.
عالی همچنین درباره دیگر کتابهای آماده و زیرچاپش اینگونه خبر داد: "هویت ملی" کاری به سفارش موسسه مطالعات ملی است که یک سال پیش تدوین نهایی آن تمام شد و در حال حاضر در نوبت چاپ است. همچنین چند کتاب آموزشی برای دانشگاه نیز با همکاری دکتر حسن انوری زیرچاپ دارم.
وی افزود: راهنمایی بر دو کتاب دستور زبان فارسی (1) و (2) دانشگاههای پیام نور سراسر کشور به طور مشترک با حسن انوری نوشته ام که این کتاب تا دو هفته دیگر توسط نشر سخن چاپ می شود. همچنین یک راهنما برای فارسی عمومی بازهم با همکاری دکتر انوری نوشته ام که این اثر هم تا یک ماه دیگر توسط نشر سخن منتشر خواهد شد. یک کتاب دانشگاهی دیگر نیز در حوزه فارسی عمومی با دکتر انوری تالیف کرده ایم که مراحل پایانی غلط گیری را پشت سر می گذارد و نشر سخن ناشر آن خواهد بود.
یکی از مولفان "فرهنگ درست نویسی سخن" درباره کتابی متشکل از مثل های سمنانی که از چندی پیش در دست نگارش داشت اینگونه خبر داد: "پژوهشی در مثلهای سمنانی" را با بیش از 200 صفحه و مقدمه ای 50 صفحه ای به نشر کلک سیمین دادهام و قرار است در قطع وزیری تا دو ماه دیگر منتشر شود. در این کتاب بیش از 1300 مثل از گویش سمنانی آورده شده است.
عالی در پایان از آغاز نگارش کتابی درباره شاعران و شعر نو فارسی خبر داد و گفت: 2 ماه پیش توافقی شفاهی با نشر مروارید داشتم تا کتابی مستخرج از فرهنگ شعر نو بنویسم که این ناشر تاکید کرد آنها کتاب هایی با بیش از 800 صفحه چاپ نمی کنند به همین دلیل پیشنهاد شد 5 شاعر انتخاب و روی آنها کار شود که اگر بازخورد کار خوب بود درباره دیگر شاعران نیز کار پژوهشی انجام گیرد.
نظر شما